Актуално:
  • Новини

Изграждане на Видео наблюдение

В днешно време видеонаблюдението вече не е "екстра", а задължителна мярка за Вашия магазин, офис , строителен обект, дом и т.н.

Ние можем да проектираме, изградим и монтираме Вашата система за видеонаблюдение, както и да осигурим поддръжка и сервизно обслужване, както и на проектирана и изградена от нас, така и на вече съществуваща.

Нашите специалисти ще Ви консулттират и заедно ще изберете техниката която би била най-оптимална за нуждите Ви.

Камери

Преди да бъде изградена Вашата система нашите специалисти ще Ви запознаят най-общо с видовете камери, които се предлагат на пазара, както и да обсъдите техните технически параметри – област на видимост, оптическо увеличение и т.н.  Например вместо стандартните камери с 2.5 – 8mm лещи Вие може би имате нужда от такива с 5 -50mm лещи,  с които да виждате номера на коли и лица на хора.
Избора е между следните видове камери за да можете заедно да изберете тези, които ще изпълняват най-безупречно изискванията Ви:

  • Фиксирани (Fixed) или подвижни (PTZ): камерата можа да бъде фиксирана и да гледа само в една определена област или да бъде подвижна (да се движи наляво, надясно, нагоре и надолу и да има оптическо увеличение). В по малките системи се монтират най-вече фиксираните камери, тъй като те са значително по-евтини.  PTZ камерите се използват, когато се следят по-големи площи и има оператор, който ги управлява.
  • Цветни, Инфрачервени или Термални: инфрачервените камери се използват най-вече за нощно виждане. Те изискват специални лампи – инфрачервени прожектори. За работата на термалните камери не е необходимо допълнително осветление, но те са изключително скъпи. Ако вашата система ще следи обекти през деня и ще работи в добре осветени помещения очевидният избор е цветни камери.
  • Стандартни или мегапикселови: Стандартните камери  с висока резолюция (VGA camera) имат ограничено поле на виждане – 640×480 пиксела. Така че тези камери трябва да бъдат местени ако искаме да виждаме по „голяма картина.”. Този  проблем е решен с мегапикселовите камери, чиято резолюция достига до 2560 x 1920 пиксела.Т.е областта на видимост на тези камери е 16 пъти по голяма от тази на стандартните.
  • IP или Аналогова камера: Докато аналоговите камери могат да бъдат гледани и записвани само през компютър или записващо устройство, то IP камерите записват директо в тях.Основната разлика между двата типа камери е в начина, по който се доставя  видео сигнала.Аналаговите камери преобразуват видео сигнала във формат, който може да се гледа през телевизор или друг приемник като монитора например. IP камерата действа като самостоятелно мрежово утройство, което може да се свърже към съществуващата мрежа, и картината да се наблюдава през уеб браузер и сътветно отдалечено през интернет.

Много често в практиката се използва микс от различните видове камери. Например за охрана на вътрешните складови помещения се ползват IP мегапискеслови камери, а паркинга се охранява с подвижни камери.

Камера едно

Описание за камера едно.

59.99 лева

Камера две

Кратко описание на камера две.

89.00 лева

Камера три

Описание на камера три. Описание на камера три. Описание на камера три. Описание на камера три.

43.44 лева

Камера четири

Описание

44.55 лева

Камера пет

Описание

34.56 лева

DVR устройства за съхранение

Освен да наблюдавате желаното от Вас, е хубаво и да имате запис на случващото се. Информацията може да се съхранява в самата камера, на комютър или цифров видео рекордер (DVR).

  • DVR: Най често използвани са DVR – специализирани устройства за запис, съхранение и управление на информацията от аналогови камери. При избора на записващо устройство водещите критерии ще бъдат – броя на камерите, качеството на образа и времето на съхранение.
  • NVR – записващи устройства само за IP камери.
  • HDVR са хибридни DVR или NVR, които поддържат IP и аналогови камери
  • IP Video Surveillance Software – е софтуерно прилижение като Word или Excel. Настройката му изисква намесата на експерт и се използва най-вече при голямо количество на камерите.

Когато избирате подходящото за Вас записващото устройство обърнете внимание на една много важна характеристика motion detection – да се прави запис само при наличие на движение.

DVR устройство тип едно

Описание на DVR устройство.

189.26 лева

DVR устройство тип две

Описание на втори тип DVR.

198.76 лева

Изпратете запитване